GHIDUL DE UTILIZARE
a produselor
Pentru a ne asigura că te vei bucura mult timp de noua ta achiziție, pe parcursul următoarelor pagini dorim să îţi oferim câteva informaţii utile cu privire la îngrijirea şi întreţinerea corespunzătoare a produselor achiziționate. Îţi recomandăm să parcurgi aceste pagini chiar înainte ca produsul să ajungă la tine acasă. Ele conţin informaţii generale, cât şi atenţionări speciale cu privire la produsele noastre.
Aceste instrucţiuni nu conţin, nu modifică, nu înlocuiesc şi nu exclud instrucțiunile de întreţinere ale altor părţi componente ale mobilierului, îţi recomandăm să acorzi o atenţie sporită instrucțiunilor şi informaţiilor suplimentare ce provin de la părţi adiţionale ale mobilierului, cum ar fi sisteme, accesorii şi mecanisme.
Dacă asamblarea produsului nu se realizează de către echipa autorizată de StilisHome sau produsul nu necesită asamblare dezambalați cu grijă, fără a folosi obiecte tăioase sau ascuțite și evitați tăierea sau zgârierea materialelor. Poziționați produsul într-o poziție sigură pentru a evita răsturnarea. După dezambalarea produsului, verificaţi dacă este complet, nu lipsesc componente sau accesorii, apoi eliminaţi elementele de ambalare (carton, pungi, polistiren, cuie, agrafe etc.);
Daca montajul se va asigura de catre echipa autorizata StilisHome, nu dezambalați produsul pâna la sosirea echipei de montaj.
Ce îți recomandăm să faci:
• Folosiți/depozitați produsul în încăperi cu temperatura normală (între 15-30 grade Celsius), departe de pereții cu igrasie, mucegai, infiltratii sau sursele de căldură sau lumină puternică, în condiții de umiditate normale (50¬60% umiditate), fără daunatori.
• Extensiile/reclinerele se deshid și închid cu grijă, numai de către adulți.
• Praful de pe mobilier se va șterge numai cu o cârpă moale și uscată și se vor folosi doar produse de curățat specifice materialului de fabricație.
• Dacă trebuie să deplasați piesa de mobilier, trebuie ca aceasta să fie golită de greutăți; în acest fel se va ușura manipularea și se evită apariția riscului de rănire sau deteriorare, nu mutați mobilierul prin tragere sau împingere. Manipularea corpurilor de peste 15 kg se va face de către cel puțin 2 adulți și se vor folosi accesorii specifice de mutat mobilă.
• Foloseşte doar agenţi de curăţare solubili în apă, produse care indică în mod expres că pot fi folosite pe finisaje din lemn/ceramică/sticlă/ stofă, după caz.
• La asamblarea produsului, respectă întotdeauna instrucțiunea de asamblare. În caz de dubii sau întrebări, apelează centrul tehnic, la numărul indicat în certificatul de garanție.
• Foloseşte doar cârpe moi, care nu zgârâie, lavete din piele sau un burete moale de curăţat.
• Întotdeauna îndepărtează petele sau murdăria de pe mobilă cât mai repede cu putinţă.
• După curăţarea efectivă, întotdeauna şterge suprafeţele până când sunt complet uscate. În general, tot
mobilierul trebuie menţinut complet uscat.
• Evită că mobilierul să stea în umezeală. Nu trebuie să aibă contact îndelungat cu apa sau aburii rezultat în urmă gătirii mâncării.
• Se vor evita agenţii de curăţare pe bază de acizi, amoniac, înălbitori sau abrazive.
• Verificați în mod regulat starea generală a mobilierului, precum și a accesoriilor din interior - în special a șuruburilor, care trebuie strânse la anumite intervale de timp.
Ce îți recomandăm să NU faci:
• Nu folosiți produsele în alte scopuri decât cele pentru care au fost proiectate.
• Nu săriți pe mobilier, saltele, canapele, paturi; nu plasați saltele pe cadre de pat cu margini ascuțite, cu aschii
sau fisuri.
• Nu folositi produse de curatare care contin solventi chimici sau alcool, (orice solutie speciala trebuie incercata intai pe o suprafata mica, ascunsa)
• Nu folosi substanţe chimice dure (cum ar fi agenţi abrazivi sau solvenţi) pe suprafetele/stofele produselor.
• Nu folosi agenţi de curăţare pentru geamuri deoarece şi aceştia conţin substanţe pe bază de solvent.
• Nu lasă apă sau oricare alt lichid să rămână prea mult timp pe suprafeţe. Infiltrarea lichidelor poate cauza
daune iremediabile.
• Nu permite suprafeţelor să fie expuse la surse de căldură intensă, deoarece materialele îşi pot schimbă culoarea sau chiar forma.
• Niciodată nu folosi aparate de curăţat cu aburi
Instrucțiuni specifice privind utilizarea și întreținerea tapiteriilor și a mobilierului tapitat:
- Ștergeți săptămânal de praf tapiteria de piele și înlocuitori de piele cu o cârpă curată, moale, uscată; petele se îndepărtează cu o cârpă curată umezită ușor.
- Produsele tapitate cu stofa se aspiră ușor.
- Nu expuneți produsele la radiații solare sau surse de lumină directe pentru a evita decolorarea materialului de acoperire.
- Folosiți doar produse de curățat specifice materialului, după ce încercați soluția pe o porțiune de material ascunsă de vedere.
- Urmele de lichide și grăsimi se șterg mai întâi cu o cârpă uscată, apoi cu soluția specială.
- În lipsa unor instrucțiuni contrare de pe produs, husele detașabile se pot spăla la o temperatură de maxim 30°C, nu se utilizează înălbitor, nu se folosește fierul de călcat, nu se curăță uscat, nu se curăță chimic, nu se stoarce prin centrifugare.
- Saltelele se vor întoarce lunar de pe o parte pe alta (dacă salteaua are fața iarnă - fața vară se vor alterna doar capetele aceleiași fețe) și vor avea ca suport o somieră cu lamele elastice. Curățați periodic praful și alte impurități de pe saltea cu ajutorul aspiratorului. Dacă somiera este realizată din placă de PAL, asigurați-vă că aceasta prezintă orificii care ajută la circulația aerului, împiedicând astfel apariția mirosului și a mucegaiului.
- Produsele de tapiterie deschise la culoare sunt predispuse la deteriorarea materialului de acoperire prin migrarea unei culori mai puternice ca bază (negru, maro, albastru, violet, verde etc.) de pe obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte, marochinărie, oja, produse de cosmetica, denim, de aceea nu recomandăm ca aceste obiecte să interacționeze."
- este interzis ca saltelele sa fie rulate, impaturite, introduse intr-un cadru de pat mai mic ca dimensiune, spalate, uscate cu uscatorul electric;
- este interzis folosirea saltelei ca “masa de calcat” și a se sari pe saltea;
- este interzis incercarea portantei produselor de tapiterie prin presarea lor cu genunchiul sau cu cotul acest lucru ducand la deformarea materialului de acoperire fara a exista posibilitatea de revenire la forma initiala;
- toate tipurile de materiale de acoperire (stofa, piele ecologica, piele naturala în special) se întind în timpul utilizarii. Pentru a atinge un nivel a confortului cat mai ridicat husele nu se pot realiza prea strans, de aceea, in timp, pot aparea unele cute (pe spatare, sezute, cotiere) acest lucru nefiind considerat un defect.
- Nu aşezați produsele din piele la lumina directă a soarelui şi lăsa-ți o distanţă de cel puţin 30 cm între canapea sau fotoliu şi orice sursă de căldură.
- Piesele de mobilier din piele albă sau deschisă la culoare sunt sensibile la petele de cafea sau de vin roşu. De aceea, este important să îndepărtați aceste pete imediat.
- Extensiile/reclinerele se deshid și închid cu grijă, numai de către adulți.
Instrucțiuni de utilizare a meselor cu mecanism de extensie cu blat din ceramică sau sticlă:
• Verificați în prealabil mecanismul: Înainte de a utiliza masa, verificați starea mecanismului de extensie.
Asigurați-vă că funcționează corect și că nu există piese deteriorate sau lipsă.
• Utilizați accesorii cu grijă: Dacă masa vine cu accesorii precum cleme sau șine pentru extensie, asigurați-vă că le folosiți conform instrucțiunilor furnizate de producător pentru a asigura stabilitatea și siguranța mesei în timpul utilizării.
• Manipulare cu grijă: Extindeți sau pliați masa cu grijă pentru a evita deteriorarea blatului din ceramică sau sticlă și pentru a preveni accidentele. Evitați să aplicați forță excesivă sau să lăsați obiecte grele să cadă pe masă.
• Curățare regulată: Curățați blatul mesei cu o cârpă moale și umedă pentru a îndepărta praful și murdăria. Dacă este necesar, puteți utiliza un detergent ușor și apă caldă pentru a curăța petele. Nu utilizați produse abrazive sau chimice puternice, deoarece acestea pot deteriora suprafața.
• Evitați obiectele aspre: Nu așezați obiecte aspre sau ascutite direct pe blatul din ceramică sau sticlă, deoarece acestea pot zgâria sau deteriora suprafața.
• Protecție împotriva căldurii: Evitați așezarea obiectelor fierbinți direct pe blatul din ceramică sau sticlă, deoarece acestea pot cauza fisuri sau crăpături în material.
• Pentru extindere: Dacă masa are un mecanism de extensie, asigurați-vă că respectați instrucțiunile pentru extinderea și plierea mesei. De obicei, aceste mese au suplimente sau panouri ascunse sub blatul principal pe care trebuie să le utilizați cu atenție.
• În caz de accidente: În cazul vărsării de lichide sau a altor incidente, curățați imediat suprafața pentru a preveni petele sau deteriorarea materialului.
• Manipulare cu grijă: Atunci când extindeți sau pliați masa, asigurați-vă că nu există obiecte sau persoane în cale
pentru a evita accidentele.
• Înlocuirea pieselor: Dacă observați daune sau defecte la mecanismul de extensie sau la blatul mesei, opriți utilizarea și contactați producătorul sau un specialist pentru repararea sau înlocuirea pieselor defecte.
Producătorul nu îşi asumă răspunderea pentru nerespectarea acestor recomandări!
Semne mici, microscopice de uzură, sau chiar uşoare zgârieturi apărute în urmă ştergerii şi curăţării mobilierului de către beneficiar sunt semne normale de uzură ce nu pot fi evitate odată cu folosirea de lungă durată a mobilierului, iar producătorul nu îşi asumă răspunderea pentru acestea.
Pentru păstrarea garanţiei vă rugăm să respectaţi următoarele instrucţiuni generale:
a) Urmăriţi cu stricteţe modul de exploatare/utilizare a produsului în scris în prezentul Ghid de utilizare a produsului;
b) Nu deterioraţi eticheta cu numărul de serie (fabricaţie) a produsului sau sigiliul aplicat de vвnzător/producător (după caz de Centrul autorizat de deservire);
c) Nu forţaţi depăşirea parametrilor produselor în scopul оmbunătăţirii performanţelor;
d) Nu faceţi modificări asupra produselor;
e) Respectaţi cu stricteţe condiţiile de manipulare, transportare, depozitare, punere în funcţiune, exploatare, întreţinere şi reparaţie prevăzute în documentaţia tehnică precum şi a următoarelor condiţii tehnice generale de instalare şi utilizare: temperatura aerului 10-35°C, umiditatea aerului 65% fără condensare, presiunea atmosferică 84-107kPa, mediu lipsit de praf, agenţi corozivi şi vibraţii.
Constituie încălcare a prevederilor Ghidului de utilizare:
• utilizarea produsului la necesităţile legate de activitatea de întreprinzător sau profesională;
• reparaţia sau tentativa de reparaţie de către alte Centre de deservire decît cele autorizate;
• utilizarea produsului cu accesorii, echipamente periferice şi alte produse de tip, stare sau standarde neconforme;
• accidentele mecanice, electrice, electromagnetice, chimice etc.
• nimerirea în produs a prafului, a nisipului, a altor particule, a insectelor, a animalelor, a lichidelor, a altor obiecte;
• conectarea dispozitivelor externe care nu sunt prevăzute de producător;
• dacă defectul este provocat de accidente, acțiuni intenționate sau imprudente din partea utilizatorului sau unei terțe părți;
• dacă defectele au fost provocate de acțiunea umidității, temperaturilor înalte sau joase, corozia, oxidarea;
• dacă defectul a apărut în urma uzurii naturale ale părților, în cazul depășirii normelor indicate în exploatarea normală;
• dacă defectele sunt urma deteriorărilor mecanice apărute după eliberarea mărfii cumpărătorului;
• dacă defectele sunt urma deteriorărilor provocate de atitudinea neglijentă față de produs și nerespectarea regulilor de îngrijire a produsului;
• dacă defectele sunt urma deteriorărilor provocate de deranjamentele sau necorespunderea standartelor parametrilor rețelelor de cablu, de alimentare, de telecomunicații și factorilor externe analogice.